středa 8. října 2014

Vysněný diář nebo jen zbytečně vyhozené peníze?

Dokonalý diář, který si můžeme navrhnout v podstatě úplně sami, se všemi možnými blbůstkami, no nezní to krásně? Erin Condren u nás není ještě tolik známá, ale mezi zahraničními blogerkami je populární dost. Jakmile totiž zadáte její jméno do vyhledávače, vyjede vám nespočet recenzí a videí o tomto diáři. I já jsem propadla tomuhle šílenství a diář si zakoupila, proto bych se s vámi chtěla podělit o svoje dojmy a možná tak usnadnit některým z vás rozhodování, zda-li si ho koupit.



Když jsem poprvé narazila na stránky EC, byla to láska na první pohled, přesně takový diář chci a musím mít. Bohužel jsem na něj narazila v době, kdy už byly všechny na rok 2014 vyprodané a tak jsem musela čekat půl roku, než byla k dispozici nová řada pro rok 2015. A když ten den nastal, nebyla jsem schopná se rozhodnout, jestli mi to za to stojí a tak po mnoha mnoha videích jsem klikla na objednat a šlo se nato.


Jak to funguje?
Na začátku toho všeho si vyberete jaký typ chcete, já jsem zvolila CLASSIC LIFE PLANNER, neměla jsem k tomu nějaký speciální důvod, měly by mít stejný obsah, ale rozhodovala u mě přední strana diáře.



Po tom, co vyplníte všechny potřebné údaje ( zapomněla jsem zmínit, že Erin má jednu super frajeřinku, diář můžete mít buď od ledna 2015 nebo verzi, která byla na celý rok 2015 + měsíce toho roku) dostanete se k výběru textu a možnostem na vaší úvodní straně, kde si můžete navymýšlet, co chcete. Od jména, přes citáty až po vaše fotky a protože naše česká jména nevyzní tak pěkné jako jiná, dala jsem si jen jednoduchý nápis. Poslední fází je výběr doplňků, které diář bude obsahovat. Můžete si připlatit za nálepky, gumičky, tužku nebo  samolepky z vašich fotek. Upřímně tohle už je docela vyhazování peněz, protože diář sám osobě obsahuje 3 strany nálepek jak s potiskem, tak bez potisku, takže jsem investovala pouze do nálepek s vlastními fotkami a gumičkami.




Doprava 
Nebudu vám mazat med kolem, pusy doprava nic moc, ale to se dá čekat, pro Ameriku jsme pupek světa, takže když to tak sečtu, na diář jsem čekala asi měsíc. Dopravu provádí firma Fedex, která nakonec milé překvapila a vše bez problému dopravila. A proč to bez problému? V době, kdy už diář byl na cestě, jsem si začala googlit, co je tato firma zač, protože jsem vlastně netušila, jak se balíček ke mně dostane. A k mému překvapení jsem se dočetla, že tato firma velmi ráda zabavuje zboží na celnici, vy pak jak idioti musíte lítat někam a vysvětlovat jim, co jste si to vlastně objednali + zaplatit jim za to, že se vám to uráčí vydat. No a tak jsem byla smířena s tím, že jakmile zavolají, jedu to někam vyřizovat, přece to nepošlu zpátky za ty peníze!!! Nakonec ale vše v pohodě dopadlo a jednoho dne mi balíček ležel na stole ..... Ach, to bylo radosti!!!



Cena
99% lidí, kterým jsem řekla, že si budu kupovat diář za takovou cenu, na mě nechápavě hleděli a ptali se mě, jestli je ten diář pozlacený nebo co? NE NENÍ, ale byla to láska a je ideální, proč to nechápete?!! :D Dobře, uznávám, ta cena je opravdu hodně a proto jsem 2 měsíce počítala korunky v prasátku, jestli opravdu takový diář chci.

Kalkulace:
samotný diář          +- 1000kč
doprava                  +- 1000 kč
doplňky                   +- 200 kč

Celkem jsem zaplatila asi 110 $ což je +- 2200kč 

Abych to tedy nějak shrnula než vás zavalím fotkami, jak diář vypadá a jak ho používám. Ano, diář je velmi velmi drahý, nicméně pořád si myslím, že velmi dobře řešen a proto to stálo za to. Vypadá stejně jako na obrázku, obsahoval vše co měl, nálepky z vlastních fotek jsou naprosto super a kdybych měla ohodnotit mojí spokojenost, dala bych mu 85%. Body strhávám za cenu a za vzduchovou bublinu, která se mi bohužel vytvořila na přední straně už asi po týdnu. 





A co říkáte na diář vy? Používáte je, jestli ano napište nám do komentářů jaké, ať se můžeme inspirovat třeba na další rok! :)

4 komentáře:

  1. Já tě chápu. sama mám diář, který mě vyšel v přepočtu na 1600,- plus poštovné a pak jsem musela ještě platit dph, protože mi ho zastavili na celnici, takže jsem za něj dala celkem bez pár kaček 3000,- (fuj, takhle napsaný je to fakt dost =D), ale jsem za něj šťastná, protože to byla fakt láska a je to můj vysněný diář. Nad tímhle jsem taky uvažovala, ale pak to vyhrál ten, který jsem si nakonec objednala. Tady mám nafocený ten můj =) http://www.izzie-blossom.blogspot.cz/2014/08/kikki-k.html akorát už jsem si ho vyšperkovala zase trochu jinak =D a to mě na tom právě nejvíc baví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se díky bohu té celnici vyhla, ale už sem byla pripřavenaá dát jim všechny svoje peníze, jen ať mi ho konečně dají :D možná jsme blázni

      Vymazat
  2. Ahoj, prosím o radu. Podle tvého článku jsem si objednala notebook Erin Condren. Když chci ale kliknout na odkaz FedExu - sledování zásilky, který mi poslali, napíše mi to, že zadané číslo neexistuje. Neměla si problém s něčím takovým? Děkuji za odpověď. Pavla.
    pavla96@post.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj : )
    Když si chceš diář nechat na další rok, jde u něj vyměnit jet ta "náplň"?

    OdpovědětVymazat